Čechomor uzavírá jednu éru čtyřalbovým boxem "Nadechnutí komplet"

24.06.2020 09:18 - Milan Menčík | foto: Jan Kořistka

Zatím pouze "Proměny" byly v kariéře Čechomoru zásadním albem. Během posledních dvou let k nim přibylo "Nadechnutí", které kapela natočila v omlazené sestavě se zpěvačkou Martinou Pártlovou a hlavně s Kumpánovými muzikanty. Skupina za ni převzala zlatou i platinovou desku a vedle studiové verze vydala i její koncertní podobu a také kolekci remixů "Nadechnutí jinak". Všechny jmenované počiny se nyní objeví ve speciálním boxu "Nadechnutí komplet".

Čechomor - Nadechnutí komplet
© Warner Music
Čtyřalbum navíc obsahuje bonusové CD "Nadechnutí akusticky", na němž jsou vybrané skladby nahrané (jak už název napovídá) v unplugged podobě během koronavirové pauzy a také několik demoverzí. "'Nadechnutí akusticky' je deska, na které jsme ukázali, jak celý projekt vznikal a kam až se dostal," popisuje František Černý a Karel Holas připojuje: "V 'Nadechnutí komplet' najdete projekt v několika polohách, ta akustická byla jediná, která nám chyběla. Záměr natočit i akustickou verzi jsme měli hned na začátku, ale dostali jsme se k tomu až na konci."

Na komplet navazuje i červencové turné. Startuje v Olomouci a končí ve Znojmě. Přehled termínů jednotlivých vystoupení najdete na Facebooku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY