Klára Vytisková se v klipu k duetu "Gold" s Albertem Černým zasype tulipány

17.06.2020 09:58 - Hana Bukáčková | foto: Kryštof Zelenka

Klára Vytisková vydala v březnu dlouho očekávanou druhou řadovku "Love Is Gold", na které je vedle dalších písní i duet "Gold" s Albertem Černým. V rozhovoru prozradila, že song, který charakterizuje nestárnoucí, lehce omšelé klišé "Love is the Power", je netradiční milostnou písní zpívanou sobě a plnou respektu a odpuštění.

Oba interpreti se znají už dlouho, ještě z dob, kdy byl Černý frontmanem klubové senzace Charlie Straight a Vytisková šéfovala rozdivočeným Toxique. Spolupráce je napadla až na letním songwriting kempu, kde se oba potkali a zjistili, že fúze jejich hlasů by mohla ladit a fungovat. A měli pravdu. Zasněná melodie posluchače pohladí na duši a v uspěchaném světě, v němž si všichni své city nechávají pro sebe, příjemně zklidní.

"'Gold' je duet, v němž každý z nás zpívá sám sobě milostnou píseň. Je to nosná skladba desky o vnitřním dialogu, je o pokladu, o lásce, která v nás dřímá a my ji musíme opečovávat jako květinu. Původně jsme si klip představovala v zašlém klubu, ale když za mnou přišly režisérka Veronika Jelšíková a kameramanka Veronika Donutková s nápadem na poetickej květinovej klip, naprosto jsem se nadchla," vysvětluje Vytisková koncept snímku s retro nádechem. Autorky do něj použily květiny, které by jinak přišly na vyhození. "Moje sestřenice Karol má velkou farmu na květiny Loukykvět, omylem vypěstovali nevhodnou várku tulipánů pro vázání kytic, a dala mi je všechny k dispozici. Bylo jich opravdu mnoho! Po natáčení jsme je rozdávali všem sousedům!" směje se zpěvačka. Povedené video mimochodem dokazuje, že jí i jejímu kolegovi to ladí nejen hlasově, ale i vizuálně a kostýmově.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY