Jordan Haj zní v postapokalyptickém debutovém singlu "The End Of The World" světově

05.06.2020 13:33 - Hana Bukáčková | foto: Facebook interpreta

Jordana Haje mnozí znají jako životního partnera Emmy Smetany (doprovodil ji v několika písních) nebo jako Programa v crew Kapitána Dema. Své pěvecké a muzikantské ambice však otiskl i do své kapely Peter Pan Complex, se svým bratrancem Givinarem Křížem pak režíruje klipy našim předním interpretům. A nyní to zkouší jako sólový muzikant.

Před pár dny představil první singl "The End Of The World". Sám se přitom ujal jak hudby, tak textu. Produkci pak obstaral Jiří Burian. Doprovodný videoklip, který Haj režíroval společně se zmíněným Křížem, v úvodu připomíná celovečerní film reagující na dění ve společnosti. Vděčné, nesmrtelné a silné téma postapokalyptického světa podbarvuje emotivní text a geniální hudba s výrazným doprovodem kostelního chorálu.

"Ta písnička, stejně jako další písně, co poslední dobou skládám, se odehrává ve smyšlené nebo metaforické krajině… Je to lovesong z posledního dne tohohle světa, tak, jak si ten den představuju já. Zní to drasticky, ale rozhodně to nemá žádný fatální rozměr. Videoklip je o pomyslném castingu, během kterého se selektují dostatečně 'zajímaví' jedinci, kteří si zaslouží opustit planetu Zemi těsně před zkázou," popisuje hudebník.

Dovolím si tvrdit, že něco takového na české scéně dlouhá léta chybělo. Hutný mužský chraplák, který by i skály mohl lámat a který má x různých poloh. Jeho majitel si s ním hraje jak kočka s myší a již tak emotivní skladbě díky tomu přidává na síle. Když to hodně nadnesu, přijde mi to, jako by se Sia spojila s Rag'n'Bone Manem. Výsledek je na tuzemské poměry neslýchaný.

"Má to svou poetiku, umocňuje to ve mně ten pocit, že tu svou první věc fakt pouštím do světa, aby si žila vlastním životem, dávám to pryč z rukou napospas uším, co to zaslechnou, a mohu jít dál - postavit konečně kapelu, zkoušet, v říjnu odehrát první koncert, skládat, nahrávat a dodělat celou desku..." dodává Jordan Haj. Máme se tedy na co těšit.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY