Alison Mosshart v klipu k "It Ain't Water" bojuje s karanténou

28.05.2020 08:29 - Ondřej Kocáb | foto: facebook Alison Mosshart

Alison Mosshart přichází s druhým sólovým singlem. Zpěvačka, známá především z kapel The Kills a The Dead Weather, se během posledních měsíců vinou pandemie uzavřela v domovském Nashvillu. Ve svém sídle má i studio plné výtvarných potřeb a hudebních nástrojů, a tak se mohla pustit do tvorby. A jedním z výstupů je píseň "It Ain't Water".

Čerstvě vydaný song slouží jako druhá strana singlu "Rise", vypuštěného v dubnu. Jde vůbec o první dva sólové kousky během celé kariéry muzikantky, která vedle hraní ve své kapele spolupracovala například s formacemi Placebo, Arctic Monkeys, Foo Fighters nebo Cage The Elephant.

Alisonin charismatický hlas, doprovázený akustickou kytarou, zde nechává vzpomenout na povinnou izolaci hned v několika verších ("I set a place at the table, and become my own stranger", "If I don't move, I don't follow and today becomes tomorrow"). K songu si autorka natočila taktéž videoklip. Jednoduchý snímek odráží text písně - kromě obličeje rodačky z Vero Beach zabírá také její pokoj, ve kterém z celé té rutiny začíná bláznit.

Dvojice skladeb bude dostupná od 31. července na sedmipalcovém vinylu, jenž vyjde u labelu Domino.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY