Je to tu: Lionel Richie představí koronavirovou verzi "We Are The World". Pomůže mu výkvět z American Idolu

18.05.2020 14:57 - David Věžník | foto: Facebook / Lionel Richie

Bylo jen otázkou času, kdy přijde zbrusu nová, pandemická předělávka písně "We Are The World". Co však může mnohé z nás překvapit, je seznam hostujících zpěváků. Namísto současného kdo je kdo v pop music třetího tisíciletí se o aktuální cover nejcharitativnějšího ze všech charitativních songů vedle Lionela Richieho postarají bývalí a současní soutěžící pěvecké reality show American Idol.

Americký hudebník je totiž společně s Katy Perry a Lukem Bryanem v porotě právě vysílaného ročníku. Trojice zazpívá svou úpravu skladby tuto neděli a na pódiu ji doprovodí Fantasia, Jordin Sparks, Katharine McPhee, Kellie Pickler, Lauren Alaina, Ruben Studdard, Scotty McCreery a jedenáctka letošních finalistů.

"Už jsme udělali all-star verzi a bylo to legendární. Talent těchto dětí je pro mě nekonečným zdrojem inspirace a skvěle odráží různorodost světa," nechal se slyšet Richie v rozhovoru pro Billboard. Dodal, že pro potřeby koronavirové variace nebude nutné ani upravit text. "Funguje perfektně," prohlásil v talk show Jimmyho Kimmela.

Singl napsal Lionel v roce 1985 společně s Michaelem Jacksonem na podporu boje proti chudobě v Africe. Pod taktovkou producenta Quincyho Jonese se tehdy ve studio potkalo na padesát populárních muzikantů a muzikantek. O pětadvacet let později vznikla nová verze, jejíž prodej měl pomoci ostrovnímu státu Haiti vypořádat se s následky ničivého zemětřesení.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY