Smashing Pumpkins chystají ještě další novou studiovku

14.05.2020 14:05 - Petr Šrajer | foto: facebook The Smashing Pumpkins

Z tábora Smashing Pumpkins zaznívají pozoruhodné zprávy. Že se na letošní rok chystá nové dvojalbum této skupiny kolem nevyzpytatelného frontmana Billyho Corgana už jsme informovali. Zřejmě to ale není všechno. Zčásti je na vině koronavirus, kvůli kterému museli muzikanti přeložit své americké jarní turné "Rock Invasion 2" na podzim. Věnují se tak skládání a tvoření.

"Už máme hotových dvacet nových skladeb, které letos vyjdou a které jsme stihli dokončit těsně předtím, než to všechno vypuklo. Billy Corgan teď využil volného času a začal dělat na další nové desce. Až se tedy budeme moci všichni sejít a pracovat na tom, zkusíme natočit ještě více hudby, když je teď čas," zmínil v nedávném rozhovoru kytarista Jeff Schroeder.

Schroeder je služebně nejmladším členem současné sestavy. Tu tak kromě něj a Corgana tvoří ještě James Iha a Jimmy Chamberlin, kteří byli na konci osmdesátých let u zrodu formace a podíleli se na jejích nejoceňovanějších řadovkách jako "Siamese Dream" nebo "Mellon Collie And The Infinite Sadness". Především kvůli výraznější spolupráci těchto hudebníků na první z připravovaných nahrávek Corgan už dříve prohlásil, že se bude jednat o "první opravdovou (poreunionovou) desku, na které jsme se spojili a vytvořili skvělé album".

Ve světle předchozích velkohubých prohlášení principála Smashing Pumkins je nutné brát i toto s mírným odstupem. Na druhou stranu poslední počin "Shiny and Oh So Bright, Vol. 1 / LP: No Past. No Future. No Sun" nebyl vyložený propadák, takže fanoušky kapely možná letos opravdu čekají posluchačské žně.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY