Big Thief provětrávají archivy a vydávají singl "Love in Mine"

07.05.2020 12:43 - Petr Šrajer | foto: facebook Big Thief

Brooklynští Big Thief dokázali v loňském roce vydat hned dvě studiovky a to navíc studiovky vydařené. "U.F.O.F." i "Two Hands" se dočkaly pozitivních ohlasů a umístily se i v řadě bilančních žebříčků nejlepších nahrávek loňského roku. Jak se zdá, kapela v té době natočila ještě několik skladeb, které se na tyto kolekce nevešly. Jednou z nich je také aktuální singl "Love in Mine".

Vznikl při nahrávání desky "Two Hands", na kterou ho ale muzikanti nakonec nezařadili. Nijak nevybočuje ze zvuku zmiňovaných loňských počinů. Sporá folk-rocková instrumentace poskytuje základ pro křehký hlas frontwoman Adrianne Lenker, doplňovaný zde i jemným doprovodem ostatních členů formace. V kontextu tvorby skupiny tedy nic nového, výsledek ale přesto působí podmanivě.

Big Thief v uplynulých týdnech rozjeli také projekt, v němž zveřejňují další nevydané songy. První díl s názvem "Demos Vol. 1 - Topanga Canyon, CA - Feb 2018" umístili na svůj bandcampový profil. Nabízí pět písní a výtěžek z jejich prodeje skupina věnuje svým bedňákům a členům technického týmu, kteří kvůli zrušeným koncertům přišli o svůj hlavní zdroj příjmu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY