- musicserver.cz">

Lars Ulrich: "Metallica možná letos natočí novou desku"

03.05.2020 17:53 - Jiří V. Matýsek | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Jak se ukazuje, je aktuální izolace od fanoušků pro řadu muzikantů příležitostí k tvorbě. A když už ne přímo ke skládání nového materiálu, tak alespoň k oprašování archivů, jako se to teď podařilo Noelu Gallagherovi z Oasis. A příkladem spadajícím do první množiny je i legendární Metallica.

James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammet a Robert Trujilo jsou sice zavření ve svých domovech ve čtyřech různých amerických státech, nezahálejí však a pravidelně pořádají videohovory. A jak v nedávném interview nastínil bubeník Ulrich, jejich častým tématem je i budoucnost tohohle metalového monstra.

"Naše diskuze se točí i kolem toho, jak bude vypadat další dekáda z hlediska toho, jak tvoříme, jak v těchto nejistých časech píšeme a natáčíme muziku, jak ji sdílíme a jak to vlastně bude všechno vypadat," popsal a dodal: "Když tam tak sedíme, řešíme věci jako: 'Bylo by možné, třeba za měsíc nebo dva, že bychom se my čtyři sešli ve studiu v Severní Kalifornii?'" S jistou dávkou optimismu tak lze očekávat, že kapela, která kvůli vnějším okolnostem nebude moci dočasně pokračovat v turné, investuje nahromaděnou energii do přípravy nástupce poslední řadovky "Hardwired... To Self Destruct".

Vše je zatím ve hvězdách, pro fanoušky je ale podstatné, že skupina s nimi komunikuje, v pravidelných týdenních intervalech na svém YouTube kanálu sdílí archivní koncertní záznamy a nyní přidala i karanténní verzi skladby "Blackened" z desky "...And Justice For All". Pustit si ji můžete níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY