Noel Gallagher zveřejnil zapomenuté demo Oasis, reakce bratra na sebe nenechala dlouho čekat

30.04.2020 15:36 - Jiří V. Matýsek | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Úklid je jedna z činností, k níž nás ve větší míře dovedla právě karanténa. Očividně se do něj pustili i muzikanti. A jak známo, pokud děláme pořádek v dlouho neprohrabaných policích, šuplících či zasutých krabicích, můžeme najít poklady. Něco takového se podařilo Noelu Gallagherovi. Při třídění sbírky cédéček totiž objevil demoverzi songu jeho původní kapely Oasis s názvem "Don't Stop...".

"Věřil jsem, že je ta písnička ztracená," svěřil se na Twitteru. Nahrávka byla v boxu plném neoznačených kompaktních disků a podle rockera vznikla během zvukové zkoušky skupiny před více než patnácti lety v Hong-Kongu. Poslechnout si ji můžete pod článkem.

Jak známo, vztahy mezi bratry Gallagherovými, tedy jádrem formace, jsou v posledních letech poněkud napjaté. Reakce Liama, který se Noela snaží přemluvit k benefičnímu reunionu Oasis, na sebe nenechala dlouho čekat. "No, něco tu v tomhle božím materiálu schází, a to je tvůj brácha, tvůj brácha. Nezapomínej na svého bratra," napsal Liam Gallagher na Twitteru a později dodal: "A, chlape, jestli budeš v budoucnu chtít vydávat nějaká další dema, ujisti se, že na tom hraju a zpívám, ujisti se, že to za to stojí." Na další spor mezi bratry je tak zaděláno. Dočkáme se tedy nakonec onoho comebacku? Těžko říct.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY