Teepee v klipu "Hazel Trees" představují svou vizi post-apokalyptického světa

30.04.2020 14:02 - Petr Šrajer | foto: facebook Teepee

Původně plzeňské indiefolkové duo teepee poslední dobou přerůstá hranice svého regionu i celé republiky. Svou druhou dlouhohrající desku "Where the Ocean Breaks" skupina (nyní už v rozšířeném složení) natočila ve Vídni pod dohledem britského producenta Toma O. Marshe a na konci letošního ledna ji vydala u berlínského labelu Springstoff. A pochází z ní také skladba "Hazel Trees", ke které nyní vychází klip.

Podle slov Terezy Lavičkové, která spolu s Miroslavem Patočkou tvoří ústřední autorské jádro formace, vychází název songu z keltského mýtu o magické moci lískových ořechů, se kterými se člověk setkává po cestě na onen svět. Stejně jako v případě dalších položek na albu je totiž hlavním tématem písně samota nebo hranice mezi životem a smrtí. To se promítá také do refrénu: "Sooner or later our navigators take the rudder and paddle to reach the shore," který reflektuje odchod blízkého člověka.

Melancholicky osudovou atmosféru skladby zrcadlí také vizuál, jehož režie se ujala právě Tereza Lavičková. "Videem jsem chtěla zachytit bezmoc člověka, který je na světě úplně osamocený. Chtěla jsem tedy vytvořit post-apokalyptický svět," popsala pro web Atwood Magazine. A povedlo se - výsledek je velmi působivý.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY