Pearl Jam nabízejí vizuální album "Gigaton" ke zhlédnutí (a poslechu) zdarma

26.04.2020 17:02 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Rockoví velikáni Pearl Jam nikdy nebyli zrovna příznivci videoklipů. V začátcích kariéry se sice podvolili showbusinessové mašinérii a videa točili, posléze už ale za sebe nechávali mluvit převážně svou hudbu. I proto fanoušky překvapilo, že singly z aktuální desky "Gigaton" byly doprovázeny pohyblivými obrázky, i když označit je přímo za videoklipy zrovna moc nejde.

Dosud zveřejněná videa jsou totiž součástí celého vizuálního alba. Téměř hodinový film pro kapelu vytvořilo Evolve Studios, pro její příznivce je ale pravděpodobně důležitější, že ti, kdo disponují pořádnou zvukovou a obrazovou technikou, si mohou snímek pustit v obrazovém rozlišení 4K a zvukovém formátu Dolby Atmos. Ani ostatní samozřejmě nepřijdou zkrátka, jen si dílo nevychutnají v té nejvyšší dostupné kvalitě.

Tento audiovizuální počin se měl původně dostat do kin, vzhledem k současné situaci se však premiéra uskutečnila na Apple TV. Prvních sedm dnů (tedy až do pátku 1. května) si všichni mohou "Gigaton" pustit zdarma, posléze půjde klasicky koupit či vypůjčit.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY