DCRadio mají "Ve vlastních rukách?" druhé album naštvaného emo-rocku

28.04.2020 13:00 - Ondřej Hricko | foto: facebook DCRadio

DCRadio byli v době nahrávání druhé desky "Ve vlastních rukách?" čtyřčlennou partou, která svůj styl stavěla na rockových a emo základech. Krátce po jejím vydání se sice odchodem kytaristy Vlčise smrskli na trio, jejich cesta tím ale nekončí. Jak se novinka povedla?
7/10

DCRadio - Ve vlastních rukách?

Skladby: Dej mi, 2 roky poté, Tak to prostě je, Shořet nevyhasnout, Pro krásný rty, Zázrak, Narušený spojení, Příběh, Žijem jenom jednou, Nejsi na to vždycky sám, 17, SOS
Vydáno: 14.3.2020
Celkový čas: 33:24
Vydavatel: kapela
Debut DCRadio "Pod vlivem" vyšel v roce 2015 a kapela na něm zaujala svou energií. Přenesla ji i na své druhé album "Ve vlastních rukách?". To zdobí především povedený přebal a výraznější, produkčně silnější zvuk. Hudebně na prvotinu volně navazují: opět sázejí na osvědčený mix rocku a dnes již vlastně trochu nostalgického ema. Nahrávka stojí na výrazném, lehce chraplavém vokálu Milana Stryky, který má zejména ve vypjatých momentech velmi slušný říz a dobře se poslouchá.

Také rytmika dobře šlape a třeba úvodní "Dej mi" v lecčem připomene broumovské Imodium, ke kterým mají Děčínští stylově velmi blízko. Na aktuální kolekci navíc platí, že čím svižnější kusy hrají, tím jsou lepší. V klidnějších partech jim trochu padá řetěz, naštěstí však "Ve vlastních rukách?" stojí především na dravém emo-rocku, a balady tak příliš prostoru nedostaly. Dobře také fungují vokální sbory, které refrénům dodávají na důrazu (třeba "Pro krásný rty"). Rovněž je třeba ocenit české texty, které nejsou vůbec zlé a rozhodně neurazí. Novinka DCRadio je nadějný počin a potěší zejména fanoušky, kteří mají rádi klasický kytarový zvuk bez moderní elektroniky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY