Jan Burian Band představuje svou "První lásku" s blues-rockovým zvukem

22.04.2020 17:55 - Ondřej Hricko | foto: Divadlo Archa

Písničkář Jan Burian si na nahrávání nových písní přizval čtveřici mladých hudebníků a společně připravili album "První láska" pod hlavičkou uskupení Jan Burian Band. Oblíbený muzikant se tak vrací s rockovějším zvukem, skladbám ale zároveň nechybí jeho typická poetika a vtip.
7/10

Jan Burian Band - První láska

Skladby: Probuzení, Hodiny, První láska, Ve snu, Čumení, Jsi tak dlouhá, Meditace, Noc a den, V krizi, Roman, Rychlík Přítomnost, Family album
Vydáno: 27.3.2020
Celkový čas: 39:20
Vydavatel: Galén

Jan Burian Band vystupuje ve složení Kuba Červinka (kytara), Zdeněk Dočekal (klávesy), Klára Böhmová (bicí), Pavel Husa (basa) a samozřejmě autor všech písní a textů Jan Burian. Pro skladby, které napsal mezi lety 2012 a 2018, připravil rockovější zvuk s nádechem blues. "První láska" je ale především ohlédnutím za dosavadním životem, ve kterém nechyběla láska ani zklamání.

Právě titulní píseň je tou nejvýraznější. Nostalgická, lehce sarkastická balada v sobě snoubí určitý životní nadhled s poetickou duší autora. Něžné pohlaví řeší i v další zdařilé, ačkoliv o dost svižnější písni "Ve snu", kde se mu láska v různých podobách jeví ve snech. Podrobnému popisu neujdou ženy ani v barově zachmuřené "Jsi tak dlouhá". Osobitý humor pak hudebník nezapře ve skvěle flegmatickém "Čumění": "Vstávej a pojď chvilku čumět. Čumět, to se musí umět. Leckdo to totiž neumí, tak taky skoro nikdo nečumí." Jan Burian je svérázný písničkář a jeho "První láska" je krásná deska, která svou přívětivou všedností, upřímností a lidskostí stojí za pozornost.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY