Ville Valo to zkouší jako VV. Vydává EP "Gothica Fenica, Vol. 1"

04.04.2020 08:43 - Ondřej Kocáb | foto: Kateřina Postránecká

Ville Valo se po konci HIM během roku 2017 rovnou přesunul k sólovým aktivitám. První z nich byl projekt Ville Valo & Agents. Tam doplnil kapelu, jež kdysi doprovázela předčasně zesnulého finského písničkáře Rauliho Somerjokiho a jež loni vydala debutovou desku. Nyní se Valo vrhl na svou vlastní tvorbu. Pod pseudonymem VV vydává první EP.

Nahrávka "Gothica Fenica, Vol. 1" se skládá z pouhých tří skladeb. Trojice "Salute The Sanguine", "Run Away From The Sun" a "Saturnine Saturnalia" však dohromady tvoří šestnáct minut hudby a naznačuje směr, kterým se rodák z Helsinek hodlá vydat. Fanynky a fanoušci však mohou být klidní - temnota a melancholie v jeho hudbě zůstaly i po letech.

HIM ukončili činnost v roce 2017. V průběhu rozlučkového turné zavítali také do pražského Fora Karlín. Podle slov bývalého frontmana za rozpadem skupiny stála především ztráta motivace. "Byli jsme už unavení z té rutiny. Když něco děláte takovou dobu, v určitou dobu vám dojde, že už to není tak dobré. Dělali jsme i nějaké nové věci, ale neznělo to dost dobře, chyběl nám ten mladický zápal," vysvětlil.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY