Mňága a Žďorp odhaluje "Vteřiny věčnosti"

25.03.2020 09:54 - Hana Bukáčková | foto: archiv kapely

Je to jen pár dní, co Mňága a Žďorp streamovala karanténní koncert, a nyní vysílá do světa hned dva nové videoklipy současně. Jsou k písničkám "Vteřiny věčnosti" a "Žádnej strach" z loňského alba "Třecí plochy". Točily se už na podzim, aniž by skupina tušila, jak bude výsledek nadčasový. Prvně zmíněný snímek totiž reflektuje aktuální stav mysli mnohých z nás, kdy nám připadá, že každá chvíle trvá jako věčnost. Zároveň apeluje, abychom neměli strach.

Černobílý příběh "Vteřiny věčnosti" se natáčel pod režisérským vedením Tomáše Krejčího a hlavními aktéry jsou Startéři, kteří si svou účast koupili v crowdfundingové kampani.

"Režisér napsal moc hezkej scénář a mně bylo hned jasný, že kapela se natáčení nesmí zúčastnit, aby se nerozbil ten moc hezkej příběh záběrama na muzikanty hrající na plejbek, aby z nás herci neherci nebyli nervózní, a taky jsme byli uprostřed šňůry a hráli jsme skoro každý den. Jedním z herců je kámoš, slovenský promotér Mišo Malicher, a ten mě rovnou poslal do pr*ele, že kdyby věděl, že tam nebudeme my a nebude ani žúr, že by se na to....???? S Kristýnou, která hraje tu osudovou dívku, se známe strašně dlouho, taky do mě hučela jak do nadmutý kozy, abychom dojeli, ale odolal jsem a snad i kvůli tomu je ten klip jedním z nejlepších, co máme," říká frontman a autor skladby Petr Fiala a doplňuje: "Když jsme ho viděli poprvé někde na hotelu po koncertě, byli jsme nadšeni! Fakt jsme zírali! Takovej hezkej, křehkej příběh, taková spousta drobnejch, milejch detailů, všechno dotažený. Natáčelo se v Orlických horách a mě fakt štvalo, že jsem tam nemoh' jet, protože Orličky miluju, ale stejně jsme ten den balili ve zkušebně balíčky pro Startéry, tak to nešlo."

Nezbývá než s Petrem souhlasit. Krásné, křehké, ale i vtipné zpracování videa dodává songu o lásce další rozměr. Můžete tak nahlédnout pod pokličku toho, jak to dopadne, když třem kamarádům stopařům zastaví pohledná řidička, načež se do ní všichni zakoukají a můžou se přetrhnout o její pozornost.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY