Jana Kirschner s Vojtou Dykem vás zvou "Na okamih" do ráje klidu a naděje

22.03.2020 09:06 - Milan Menčík | foto: Vladimír Šimíček

Říká se, že všechno zlé je k něčemu dobré. A tak, když i hudebníci mají víc času, mohou intenzivněji pracovat na novinkách a dokončovat věci, které zatím nestihli. Své o tom ví i Jana Kirschner. Jaro totiž vítá duetem s Vojtou Dykem "Na okamih".

"Původně jsem měla s touto písní jiné plány a chtěli jsme ji vydat už před Vánocemi, ale nebyl čas se zastavit a skladbu dokončit. Jako by jí to nebylo souzeno. V posledních dnech mám pocit, že lidé zoufale potřebují něco pozitivního, kousek dobré zprávy. Doufám, že se nám to povedlo a tohle bude ta dobrá zpráva i pro všechny muzikanty, kteří - podobně jako mnozí jiní umělci závislí na živých vystoupeních a koncertech - netuší, co s nimi bude. Musíme spojit síly a tvořit," rozjímá autorka.

Klip, ve kterém hraje hlavní roli kytice, která se rozvíjí, vadne a chřadne stejně jako lidské vztahy, režíroval Juraj Johanides. Skladba je plná klidu a naděje a Dykův vokál do ní nádherně zapadá. "Chtěla jsem si splnit sen. Vojta je skvělý člověk a jeden z nejlepších hlasů, jaké znám. Tak jsem mu zavolala a on souhlasil. Netušil, co nás čeká. Nahráli jsme píseň plnou nostalgie i naděje, která jako by patřila právě do těchto dní a týdnů."

Kirschner se hned od začátku roku pilně pustila do práce na nové studiové desce, kterou by chtěla vydat ještě letos. "Projekt 'Na okamih' bych ráda rozvíjela i s dalšími umělci, a je možné, že z toho vznikne nakonec něco většího. O tom si však můžeme vyprávět až na podzim," uzavírá.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY