Cardi B se vyjádřila k pandemii. Z remixu je hit, který pomůže potřebným

18.03.2020 17:26 - David Věžník | foto: Twitter Cardi B

Začalo to šestačtyřicetisekundovým monologem, pokračovalo tanečním remixem a končí to slibem pomoci potřebným. V hlavní roli jsou Cardi B a DJ iMarkkeyz.

Minulou středu získala americká rapperka potřebu promluvit k aktuálnímu tématu. Ve svém téměř minutovém proslovu na Instagramu zmínila narůstající obavy ze šíření nového typu koronaviru a vyzvala odpovědné činitele k výraznějším akcím. "Koronavirus! Koronavirus! Říkám vám, začíná to být realita! Začíná to být realita!" končí své povídání v charakteristicky afektovaném výkřiku.

Netrvalo dlouho a její projev začali svými mašinkami prohánět hudebníci uzavření ve svých domovech. Jedním z nich je i brooklynský DJ iMarkkeyz, známý mnohaletou tvorbou virálních (sic!) videí. Několik dní po zveřejnění původního klipu přišel se svou zhudebněnou verzí, nazvanou prostě "Coronavirus Remix". A protože absurdní doba si žádá absurdní reakce, stal se z jeho počinu hit.

Song ovládl download hitparády hned několika zemí včetně Bulharska, Egyptu nebo Brazílie. A co začalo jako legrácka, nakonec skončí jako charita. DJ iMarkkeyz se nechal slyšet, že výtěžek z jednotlivých stažení skladby věnuje na pomoc těm, kteří ji v dobách pandemie budou potřebovat, Cardi B přislíbila, že k remixu možná natočí i videoklip. Skladbu si můžete poslechnout níže. Pod ní je pak ještě verze, kterou vytvořil francouzský DJ Snake. Ta se tolik nerozšířila, povedená je ale taky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY