Atraktivní, ale pořád metaloví: Asking Alexandria se s novou deskou představí v Praze

11.03.2020 08:03 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Od roku 2008, kdy se Asking Alexandria dali dohromady, nepřestala pětičlenná parta z britského Yorku posouvat hranice a od metalcoru se přenesla k poprockovějíšmu zvuku. Ale ani na plánované novince "Like a House on Fire" nezanevřeli na své ostřejší kořeny.

Nadcházející album představuje v mnoha ohledech nový začátek. Kytarista a zakládající člen kapely Ben Bruce se po napjatějším období mezi spoluhráči nechal slyšet, že při nahrávání desky všichni členové znovu táhli za jeden provaz. V klubu pražského Fora Karlín se Asking Alexandria představí 6. listopadu. Vstupenky (750 Kč) budou v prodeji od 13. března na fource.cz a u prodejců GoOut a Ticketmaster.

Nová deska "Like a House on Fire" vychází už 15. května. Kapela s ní navazuje na tři roky starou eponymní desku, jež jako třetí za sebou zdolala vrchol americké rockové hitparády Billboard. Na album láká i aktuální singl "Antisocialist" dokazující, že Asking Alexandria ani po letech neztratili na své údernosti. Inspirací pro skladbu byla píseň "Break Stuff" od Limp Bizkit, která se stejně jako skladba "Antisocialist" vypořádává agresivně s každodenními stereotypy a stresem: "Skladba nemá žádný politický podtext. Na světě je milion skladeb o lásce, rozchodech nebo o užívání si s přáteli. Jenže jsou také dny, kdy nechcete nikoho ani vidět, a už po ránu víte, že dneska by vás měli nechat všichni na pokoji. Jestli máte špatný den, není nic jednoduššího než si pustit tuhle píseň a pustit všechen vztek ven," vzkazuje fanouškům zpěvák Danny Worsnop.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY