Harlej vyjíždí na turné s čerstvým klipem "Tráva"

08.03.2020 13:59 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Harlej si užívá patrně nejlepšího období ve své historii. Jeho klipy se objevují pravidelně v trendech na YouTube a mají milionovou sledovanost. Dá se tedy čekat, že nejinak tomu bude i u horké novinky "Tráva". Ta se vedle podzimního předchůdce "Nejsem zklamanej" a dalších devíti kousků objeví na právě vycházejícím albu "Smutku dávám sbohem". Většinu písní složil kapelník Tonda Rauer a otextoval Tomáš Miřátský, s "Trávou" však pomohl i předčasně zesnulý bývalý zpěvák uskupení Vláďa Šafránek.

"Vláďa přišel s nápadem na tuto píseň kdysi při přípravě nahrávek pro Brain, ale ať jsme s ním dělali cokoliv, pořád z toho byla písnička typická pro Harlej," vysvětluje Tonda Rauer. A jak říká, tak to taky je. Zpěvný slogan i s jedním jadrnějším slůvkem a odlehčeným textem, to je prostě Harlej jak vyšitý. Ani s klipem se společnost KH Filmin', která s kapelou dlouhodobě spolupracuje, moc nemazala. Záběry na hrající muzikanty jsou sestříhány v odlehčeném stylu, jí se, pije, kouří se, do mikrofonu zpívá i ten, kdo zrovna zpívat nemá, ale ze všeho je patrná typická nadsázka a legrace.

"Ač slogan 'Smutku dávám sbohem' vznikl absolutní náhodou, už v průběhu přípravy alba dal všemu asi určitej směr," ozřejmuje Rauer a doplňuje: "Každej máme občas chvíle, kdy už chceme a potřebujeme dát nějakýmu svýmu smutku sbohem. Navíc si každej tu možnost zasloužíme. Věřím tomu, že nejsme na světě kvůli tomu, abychom se trápili." Na chystané desce se ve skladbě "A já tě nechci!" objevuje i členka formace Tři sestry Supice. "Kytarová vyhrávka, kterou jsem do písničky nahrál, mi evokovala harmoniku Tří sester, a protože mám Tři sestry hodně rád, bylo to už kousek od kroku udělat song jako duet se Supicí. Vznikla tak určitě nejveselejší písnička celýho alba," vzpomíná Rauer.

Čerstvou řadovku bude stabilní sestava Tomáš Hrbáček (zpěv), Tonda Rauer (kytara), Kolinss (basová kytara), Libor Fanta (bicí) a Milan Hoffmann (kytara) propagovat i na turné, během kterého oslaví čtvrt století společného hraní. Šňůra vyvrcholí 18. dubna ve Foru Karlín v Praze.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY