Stone Temple Pilots jsou na "Perdida" až příliš poklidní

08.03.2020 08:00 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Stone Temple Pilots se po návratu s novým zpěvákem Jeffem Guttem, se kterým dosud vydali jednu desku, rozhodli vyslat do světa akustickou nahrávku "Perdida". Najdeme na ní deset písní v poklidném tempu s minimem elektroniky a vzruchu. Povedla se sbírka balad slavným grunge rockerům?
6/10

Stone Temple Pilots - Perdida

Skladby: Fare Thee Well, Three Wishes, Perdida, I Didn't Know the Time, Years, She's My Queen, Miles Away, You Found Yourself While Losing Your Heart, I Once Sat at Your Table, Sunburst
Vydáno: 7.2.2020
Celkový čas: 45:34
Vydavatel: Warner Music

Dva roky uplynuly od vydání eponymní desky, na které fanoušci amerických Stone Temple Pilots vůbec poprvé uslyšeli třetího frontmana kapely Jeffa Gutta, který nahradil zesnulé zpěváky Scotta Weilanda a Chestera Bennightona. Muzikanti se na ní ale tentokrát vydali trochu jiným směrem. Osmá řadovka "Perdida" je totiž téměř celá akustická.

Sbírka baladických písní, na kterých se výrazně podílel právě Gutt, nabízí neotřelé nápady. Nechybí na ní ani typická poetika kapely. Zdá se, že hudební matadoři od veškerého toho vzruchu z posledních let na chvilku potřebovali zpomalit a vydechnout. Mnohé momenty jsou totiž téměř meditativní ("I Didn't Know the Time" či "I Once Sat at Your Table"). Album se vlastně hezky poslouchá, příjemně plyne, má však tendenci velmi brzy po poslechu upadat do zapomnění. Berme tak "Perdidu" (ve španělštině toto označení znamená ztráta) jako předěl a přípravu na další etapu Stone Temple Pilots.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY