Holoubek z kapely MIDI LIDI napsal písničku pro film "Mlsné medvědí příběhy"

06.03.2020 12:29 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

"Brumbrum, šiška, jmenuju se Miška. Brumbrum, jehněda, nebojte se Nedvěda." Věčně hladoví chlupáči Miška a Nedvěd z animovaného filmu pro děti "Mlsné medvědí příběhy v kinech" mají svůj song! Hudbu k písničce nazvané "Brumbrum Miška" pro film složil spolu s hudbou k filmu Prokop Holoubek z kapely MIDI LIDI. Povídkový film režisérek Kateřiny Karhánkové a Alexandry Májové, určený nejen nejmenším divákům, uvede na plátna kin 29. března společnost Aerofilms.

Pro Prokopa Holoubka se u "Mlsných medvědích příběhů" jednalo o první hudební spolupráci na filmu pro děti. "Zadání znělo, aby hudba byla částečně elektronická. Byť se 'Mlsné medvědí příběhy' odehrávají v lese, v pozadí obrázků je stále bílá barva a cílem bylo vytvořit hudbu, která by s tímto vizuálním pojetím korespondovala - částečně technologickou neboli elektronickou, ale zároveň akustickou a 'přírodní'," popisuje vznik filmové hudby Holoubek. Výsledkem je tak zvuk, který obsahuje jak programované elektrické nástroje, tak akustické nástroje hrané naživo a také reálné ruchy, čímž se podle Holoubka obě estetické roviny doplňují. Autorkou vtipného textu, který hudbu rytmicky doplňuje, je jedna ze scenáristek filmu Barbora Klárová.

Jeden je velký a druhý je mrňousek. A oba mají stále hlad. Nejlepší medvědí kamarádi Nedvěd a Miška ve filmu "Mlsné medvědí příběhy" zažívají veselá dobrodružství. Vaří nejrůznější dobroty, sbírají houby, slaví Vánoce v létě, protože je každý rok kvůli zimnímu spánku prospí, dokážou, že se umí nejen pohádat, ale i usmířit a chystají také velkou medvědí hostinu s kamarády z celého světa. "Můj tříletý syn je můj první posluchač a divák, zná tak 'Mlsné medvědí příběhy' nazpaměť," popisuje Prokop Holoubek. "Reakce dětí jsou pro mě klíčové. Vnímají příběh komplexně, nesoustředí se na hudební stránku tolik jako já, který navíc po stovkách poslechů už někdy nemám odstup. Syn viděl film před i po nasazení hudby a právě jeho markantní rozdíly v reakcích pro mě byly signálem, že spolu hudba i obraz fungují," dodává.

Středometrážní film "Mlsné medvědí příběhy v kinech" ocení především nejmenší diváci, ale i jejich starší sourozenci a nudit se nebudou ani rodiče. Hlasy medvědům propůjčili David Novotný, Lukáš Příkazký, Pavla Tomicová a Jan Vondráček. Výtvarníkem filmu je Filip Pošivač, hudbu složil Prokop Holoubek z kapely MIDI LIDI. Zbrusu nový snímek, ve kterém medvědí kamarádi zažívají nejrůznější dobrodružství plné vtipu a ponaučení, navazuje na loňské podzimní pásmo "Hurá na pohádky".

Povídkový film "Mlsné medvědí příběhy v kinech" je zároveň pozvánkou na připravovaný šestadvacetidílný večerníček "Mlsné medvědí příběhy", který bude uveden v České televizi v lednu roku 2021.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY