Billie Eilish zazpívala na Oscarech Beatles a na Brit Awards novou bondovku

20.02.2020 09:35 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Být v osmnácti letech na bezpochyby nejvyšším vrcholu své kariéry, je možná trochu brzy, ale kdo by to Billie Eilish nepřál. S jednou deskou, nějakým tím EP a samostatnými singly v zádech vládne současné hudbě, a tak se není co divit, že vystupuje i na všech různých předáváních cen.

Pořadatelé Oscarů jí kupříkladu svěřili tradiční vzpomínání na hrdiny stříbrného plátna, kteří zemřeli v uplynulém roce, a zpěvačka si k tomu vybrala klasickou píseň The Beatles "Yesterday". Tu předvedla jen při doprovodu klavíru, za nímž seděl její bratr Finneas.

Při úterním předávání Brit Awards to už byla show jiného rozsahu. Billie zapěla nový song z pětadvacáté bondovky "No Time To Die" a kromě bráchy s ní na pódiu byl i skladatel a dirigent Hans Zimmer s orchestrem, o kytarové vyhrávky se postarala ikona ostrovního rocku Johnny Marr. Zimmer a Marr totiž stojí nejen za hudbou ke zmíněnému snímku, ale aranžérsky se podíleli také na této skladbě.

Obě dvě vystoupení jsou k poslechu a pohledu níže, můžete tak třeba i zkoumat, zda "No Time To Die" zvládla zpěvačka naživo, nebo se jedná o playback.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY