Gregory Porter nabídne v dubnu nové album. V singlu "Revival" nabádá k hledání životní síly

10.02.2020 13:40 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Cenou Grammy ověnčený jazzový vokalista Gregory Porter vydá 17. dubna nové studiové album. Nástupce vysoce hodnoceného "Take Me To The Alley" a pocty zpěvákovu hudebnímu vzoru a celoživotnímu idolu "Nat King Cole & Me" se bude jmenovat "All Arise" a stejně jako v předchozím případě se na něm bude podílet český hráč na klávesové nástroje Ondřej Pivec. Porter nyní pouští do světa již druhý singl "Revival" i s videoklipem.

"Revival" je dynamickým moderním jazzem, který nezapře své gospelové přesahy. "Tenhle song je přímočarý gospel. Takhle jsem to slýchával v kostelech, když někoho pohltil Duch svatý," nechal se slyšet zpěvák. Skladba nabádá k obnově ducha, jakési životní energie, která je jak duševní, tak fyzická. A děje se tak skutečně velmi svižně, energicky, hybně.

Video, které režíroval Douglas Bernardt, má i výrazné politické sdělení. Poukazuje na témata jako rasismus, ztráta sebehodnoty, pochybnosti o sobě samotných či finanční nejistota. "V každém případě je potřeba si najít zdroj nějaké životní síly," uzavírá zpěvák.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY