V Praze zahrají Southern Avenue za pomoci The Youniverse

10.02.2020 08:07 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Již dříve oznámený koncert memphiské kapely Southern Avenue obohatí The Youniverse, energická alternativní bluesrocková kapela ze Slovenska. Obě kapely mají hodně společného. Jejich hudební historie se píše stejně dlouho a obě formace svou existencí vzbudily velkou pozornost. Jejich tvorba se opírá o kořeny blues a fúze různých hudebních žánrů.

The Youniverse se na slovenské hudební scéně zjevili v roce 2015. Ústřední dvojice, zpěvačka Tammy Nižňanská a kytarista Jerguš Oravec, chtěla vytvořit kapelu, která bude znít, jako kdyby spolu měli dítě Led Zeppelin a Kanye West. Po ustálení členů kapely (za bubny Adam Olexík, baskytara Šimon Vladár), vytvořili silně znějící sestavu absolutně pohlcující pódia. Společně snili o experimentování a propojování hudebních žánrů. Jejich sny se naplnily o rok později vznikem prvního EP "Raise Hell, Kid". Plnohodnotný debut vydali v roce 2018 a nazvali jej "CMYK". Na 2 LP albu namíchali ve čtyřech barevných částech hypermoderní upgrade ošoupaného blues rocku, srovnatelného s kteroukoliv moderní bluesrockovou nahrávkou v zahraničí.

The Youniverse jsou jednou z nejzajímavějších slovenských kapel současnosti a jejich koncert slibuje hodně energické kytarové hudby s prvky funku a hip-hopu s příměsí elektroniky, folku a surf rocku. Přidanou hodnotu dodává zpěvačka Tammy svým specifickým tanečním projevem. Koncert kapel Southern Avenue a The Youniverse se koná 21. dubna v Paláci Akropolis v Praze. Vstupenky jsou k dispozici v předprodejní síti Goout.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY