Zuzana Mikulcová představí své úspěšné album "Dievča" v Česku

29.01.2020 12:37 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Slovenská zpěvačka a skladatelka Zuzana Mikulcová má na kontě již dvě autorská alba a na slovenské scéně se těší velké oblibě. Žánrově spojuje slovenské texty s pop-soulem a s prvky elektronické hudby.

Jako host vystoupila před Lisou Simone a José Jamesem ve Slovenském rozhlase a Jamesi Bluntovi hostovala v NTC v Bratislavě. V loňském roce nahrála s rappery Vecem a Tonem S (Ultrazvuk) skladbu "Tváre slobody" k výročí sametové revoluce, kterou prezentovali na Koncertech pre všímavých - cenách Bílá vrána. Představila se také na vystoupeních Peter Lipa - 75 let v plném nasazení, cenách Via Bona Nadace Pontis, Igric 2019, v televizních pořadech Advent 2016 na RTVS, Legendy popu, Zlaté časy a jako hudební host vystoupila v relaci Trochu inak v SND a jinde. V roce 2010 se stala Novou tváří slovenského jazzu.

Své aktuální album "Dievča" představí zpěvačka společně s kapelou 30. ledna v klubu Kafé v kině ve Veselí nad Moravou, 31. ledna v Praze v Jazz Docku a 1. února v Brně v Music Labu. "Album Dievča je to nejlepší, co jsem kdy nahrála," zhodnotila svůj poslední počin sama autorka. Společným rysem obou sólových alb jsou intimní a osobně laděné texty, které jsou výhradně autorské. "Na novém albu zaznívá více témat, ale tím hlavním je reflexe dětství a dospívání," doplňuje Zuzana.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY