Nejvíce cen Grammy si domů odnesly Billie Eilish a Lizzo

27.01.2020 08:41 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Předávání cen Grammy někdy nečekaně překvapí, letos se tomu tak ale nestalo - největší favoritky si odnesly také nejvíce cen. Čerstvá osmnáctka Billie Eilish proměnila ze šesti nominací hned pět, trošku slabší skóre měla Lizzo, jíž se podařilo uzmout tři výhry z osmi nominací.

Billie jako největší idol teenagerů současnosti může být spokojena i proto, že její výhry nebyly v žádných okrajových kategoriích, ale jako nejlepší byla vyhlášena i za Album roku za "When We All Fall Asleep, Where Do We Go?", Skladbu roku a Nahrávku roku za "Bad Guy" a také jako Nováček roku. Bonbónek navíc už je cena za Nejlepší popové vokální album. Jako bonus pak její bratr Finneas, jenž s ní její písničky nahrává a produkuje, získal ceny za Nejlepšího producenta a Nejlépe nahrané album.

Rapperka a zpěvačka Lizzo se po letech přípravy na svůj velký úspěch konečně dočkala a její gramofonky nesou označení Nejlepší popový sólový výkon za skladbu "Truth Hurts", Nejlepší tradiční r'n'b výkon za písničku "Jerome" a Nejlepší současné urban album za "Cuz I Love You".

Z dalších cen se radovali třeba Lil Nas X, Tyler, The Creator, Tool, Rosalía či Vampire Weekend. Během večera se na pódiu kromě oceněných dam představili živě třeba Aerosmith s Run DMC, Ariana Grande nebo zmíněný Lil Nas X.

Laureátů byla samozřejmě velká spousta, pokud vás zajímají i ostatní kategorie, vše najdete na webu Grammy.com.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY