Rybičky 48 navazují na hit "Ženy" povedeným songem "Muži"

16.01.2020 12:19 - Milan Menčík | foto: Rybičky 48

Chlapi z uskupení Rybičky 48 si rádi dělají legraci. Proto se nelze divit, že po velkém úspěchu songu "Ženy" přišli s genderovou odpovědí "Muži".

"Písnička 'Muži' vznikla velkou náhodou. Měli jsme točit reportáž pro jednu televizi a chtěla po nás, abychom v ní ukázali, jak vzniká písnička ve zkušebně. Nechtělo se nám to předstírat, a tak jsem večer před natáčením napsal tuhle věc. Byla z těch, které jsou hotové za pět minut, až mám pocit, že jsem ji nepsal já. Písničku jsme zkusili na první dobrou a byla vlastně hned hotová," popisuje jednoduchý průběh procesu frontman Kuba Ryba.

V klipu se objevuje rovný tucet členů týmu formace, které doplňuje jediný herec - Pavel Martinec v roli terapeuta. Na první pohled zlomení muži si připomínají radosti i strasti života. Jeden z nich poté propašuje na sezení něco, co by tam nemělo být, a začnou se dít věci. "Tenhle klip není oslavou alkoholu, ale života! Někdy jsme s klukama rádi, že i my jsme těch osmnáct let v kapele společně přežili," dodává Ryba.

Snímek není žádnou velkou filmařinou, spíš jen tak dokresluje příjemnou, melodickou a zpěvnou věc. Fanoušci ji naživo uslyší na čtyřech velkých jarních koncertech, kde skupina vedle známých hitů zahraje i dlouho nehrané songy. Na prvních čtyřech halových akcích navíc návštěvníci dostanou skutečné stužky, jaké většina zná ze stužkováků a maturitních plesů. Majitelé stužek, kteří dorazí i na podzim do O2 areny, obdrží certifikát o absolvování Rockové maturity a taky jako jediní budou mít možnost setkat se s muzikanty.

Termíny vystoupení:

14. 2. Pardubice, hala Enteria Arena
21. 2. Plzeň, hala TJ Lokomotiva
29. 2. České Budějovice, Výstaviště
6. 3. Brno, Výstaviště
28. 11. Praha, O2 arena



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY