Depressive Disorder nevypnuli temnomety ani na "Foreign Faces". A to je dobře

12.01.2020 09:17 - Ondřej Michal | foto: Matěj Slezák / musicserver.cz

Je dobré vědět, že v dnešním neustále se měnícím světě zůstávají některé věci stejné. Takovou jistotou jsou tuzemští Depressive Disorder. Můžete vzít jed na to, že na každé desce nabídnou poctivou porci temné elektroniky. To platí i pro loňské épéčko "Foreign Faces".
8/10

Depressive Disorder - Foreign Faces EP

Skladby: Pain I Feel Inside, Foreign Faces, Breakdown, Pass Away, My World Is On Fire, Sleeplessness
Vydáno: 30.11.2019
Celkový čas: 27:39
Vydavatel: Depressive Disorder
První tóny nového épéčka Depressive Disorder odhalí, že tahouni domácího íbíemka neustoupili z pozic, do kterých se v dobách svého vzniku zakopali. Od vydání poslední nahrávky uteklo pět let, během kterých se formace utvrdila v názoru, že kytary vlastně nepotřebuje. Minikolekce "Foreign Faces" dokládá, že to bylo rozhodnutí správné. A vůbec nevadí, že šlo do jisté míry o nouzové řešení. Polovina dua většinu času tráví ve Švýcarsku, což nahrávání zrovna neusnadňovalo.

Depressive Disorder si pořád jedou to svoje, jen o něco lépe než dosud. To ale neznamená, že by se jakkoliv podbízeli. Takový dojem mohou budit melodické motivy v úvodní "Pain I Feel Inside" nebo předposlední "My World Is On Fire". Jsou milým překvapením, zásadní změnu v přístupu ale neslibují. Typické temnomety jedou pořád naplno a odkaz na praotce Billa Leeba a Front Line Assembly je i zde evidentní.

Formát šesti skladeb se navíc ukazuje jako ideální. Další položky by už byly navíc. Instrumentální proklady však zároveň nejsou pouhou vatou - zpívané tracky smysluplně doplňují. Jedinou vadou na kráse pro skalní fanoušky tak může být hlavně absence fyzické desky. EP "Foreign Faces" si kapela vydala sama a je k dispozici pouze coby balík souborů ke stažení na Bandcampu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY