Liam Gallagher si na "Why Me? Why Not." hraje na popového Lennona

08.01.2020 14:30 - Honza Balušek | foto: Warner Music

Liam Gallagher sice dlouho nechtěl vyrazit do hudebního světa sám za sebe, ale úspěch debutové sólovky "As You Were" ukázal, že to je přesně to, co fanoušci chtěli. V kolotoči koncertování si udělal čas na druhé album nazvané "Why Me? Why Not.", které na vás dýchne lennonovským odérem.
7/10

Liam Gallagher - Why Me? Why Not.

Skladby: Shockwave, One Of Us, Once, Now That I've Found You, Halo, Why Me? Why Not., Be Still, Alright Now, Meadow, The River, Gone, Invisible Sun, Misunderstood, Glimmer
Vydáno: 20.9.2019
Celkový čas: 51:02
Vydavatel: Warner Music

Stačí jen letmý poslech druhé sólovky Liama Gallaghera a je jasné, že zlobivější z bratrů je opět blíže ke svému hudebnímu převtělení do Johna Lennona. Nejdříve nás sice trošku zmate pilotním singlem "Shockwave", který hraje na tvrdší rockovou notu, zbytek nahrávky nás ale přenese do alternativního světa, kde Lennon nezemřel a po letech experimentování se pustil do popové desky. Takhle nějak by asi zněla, jen možná s více silnějšími singly, protože Liam přece jen na svůj vzor skladatelsky nemá, a musí si vypomáhat armádou producentů a spolutvůrců.

Stejně jako si Noel dělá to své a ulítá si na kosmickém popu, tak i Liam si rochní na tom svém písečku a dělá to dobře. V deluxe edici najdete čtrnáct vyrovnaných písniček, které překvapí jen tím, jak jsou nepřekvapivé. Najdete tu přímočarý rock ("Shockwave", "The River"), orchestrem a sbory prostoupené kusy ("One Of Us"), rozpustilé popůvky ("Now That I've Found You") i krásné balady ("Once"). A v závěrečné skladbě "Glimmer" můžete mít pocit, že se vrátili The Beatles.

Stejně jako první Gallagherova kolekce "As You Were" ani druhá deska ničím nepřekvapí, ale potěší. Nejsou to Oasis, není to Noel, ale je to Liam, který chce zní jako John. A docela mu to jde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY