Třetí album Milky Chance "Mind The Moon" zkrášlují hlavně hosté

05.01.2020 11:45 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Německá parta Milky Chance, proslavená zejména svým hitem "Stolen Dance", už po dvou letech přichystala nástupce své poslední nahrávky "Blossom". Novinka s názvem "Mind The Moon" se ale zvukově vrací k jejich zpěvnějšímu a komornějšími debutu "Sadnecessary".
6/10

Milky Chance - Mind The Moon

Skladby: Fado, Oh Mama, The Game, Rush, Long Run, Daydreaming, We Didn't Make It To The Moon, Eden's House, Scarlet Paintings, Right From Here, Fallen
Vydáno: 15.11.2019
Celkový čas: 43:45
Vydavatel: Universal

Přes určité odlišnosti jsou všechna tři alba, včetně novinky "Mind The Moon", výrazově podobná. Milky Chance příliš neexperimentují a svůj specifický slowly styl pěstují i nadále. V jistých ohledech je "Mind The Moon", podobně jako debut, komornější, s umírněnějšími aranžemi. Skupina na něm více než na hitovost vsadila na baladičnost svého folk popu.

Nahrávce jednoznačně kraluje singl "Oh Mama" s výrazným, nakažlivě zpěvným refrénem, který má asi největší potenciál opět prolomit hradby rádií. Překvapivým spojením je hostování australské buskerky Tash Sultany v písni "Daydreaming". Její specifická kytarová hra desku příjemně zpestřuje. Neméně poutavá je účast afrického sboru Ladysmith Black Mambazo v zamyšlené baladě "Eden's House". V ostatních skladbách znějí Milky Chance sice dobře, ale chybějí výraznější motivy, refrény. To reggae tempo je navíc ke konci stopáže už lehce ubíjející, zvlášť když kolekce postrádá silnější autorské kusy, jaké byly na předchozích řadovkách. Hlavně proto je "Mind The Moon" nejslabším počinem této německé formace.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY