John Frusciante se vrací k Red Hot Chili Peppers

16.12.2019 14:24 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

S překvapivou zprávou přišli po delší době kalifornští rockeři Red Hot Chili Peppers. Po dekádě, kterou trojice Anthony Kiedis, Flea a Chad Smith strávila spolu s kytaristou Joshem Klinghofferem, dochází k další změně v sestavě. Ke změně, kterou fanouškovská základna rozhodně přivítá s otevřenou náručí. Vrací se totiž legendární John Frusciante, který se podílel na nejdůležitějších nahrávkách v historii kapely.

S informací se formace vytasila na svých sociálních sítích. "Oznamujeme, že jsme se rozloučili s naším kytaristou poslední dekády Joshem Klinghofferem. Josh je vynikající muzikant, kterého respektujeme a milujeme. Jsme neuvěřitelně vděční za společně strávené roky (...). Kromě toho s velkým nadšením oznamujeme, že se John Frusciante opět připojuje k naší skupině."

Klinghoffer se ke kapele přidal již v roce 2007 jako druhý kytarista na tehdejším turné. Během jeho působení vydali Red Hot Chili Peppers desky "I'm With You" (2011) a "The Getaway" (2016). John Frusciante po druhém odchodu v roce 2009 pokračoval v sólové dráze - vydal kritikou chvalně hodnocenou desku "The Empyrean" a o dva roky později již svou devátou řadovku "Enclosure". Poslední roky se pak věnoval čistě elektronické hudbě pod pseudonymem Trickfinger.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY