Kniha pro děti od Paula McCartneyho se dočká animovaného filmu pro Netflix

14.12.2019 09:05 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Paul McCartney má za sebou nejen neuvěřitelně bohatou hudební kariéru (jak s The Beatles či Wings, tak sólovou), ale cizí mu nejsou ani jiné formy umění. Podílel se například na animáku "Rupert and the Frog Song" a v roce 2005 vydal ve spolupráci s Philipem Ardaghem a Geoffem Dunbarem dětskou knížku "High in the Clouds". A právě té se nyní dostane dalšího života od Netflixu.

Samotná kniha byla původně zamýšlena jako podklad pro jiný animovaný film, ale z realizace několikrát sešlo. Nyní je každopádně vše na dobré cestě, režisérem bude na Oscara nominovaný Timothy Reckart a McCartney slibuje, že součástí snímku budou i jeho nové, originální písničky.

Příběh vypráví o mladém veveřákovi Wirralovi, který přijde o domov i matku při zásahu lidí. Vydá se tedy na cestu do bájné Animalie. Knížka bývá označována jako antikapitalistická a antiglobalizační, což dětským animákům plně odpovídá. Kdy bychom se výsledku na našich obrazovkách mohli dočkat, prozatím nebylo oznámeno, úplně brzy to však pravděpodobně nebude. Přece jen vývoj animovaných filmů bývá poměrně zdlouhavý.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY