Zemřela Marie Fredriksson, zpěvačka Roxette

10.12.2019 13:35 - Honza Balušek | foto: Marie Fredriksson fcb

Marie Fredriksson, zpěvačka švédské kapely Roxette, kterou tvořila s Perem Gesslem, podlehla v pondělí 9. prosince dlouhé nemoci. Bylo jí 61 let, zanechala po sobě manžela Mikaela Bolyose a dvě děti - dceru Inez Josefin a syna Oscara. Rozloučení s ní by se mělo uskutečnit v úzkém rodinném kruhu.

Marie se s velkými zdravotními problémy potýkala už v roce 2002, kdy doma omdlela a následně jí lékaři při vyšetření diagnostikovali nádor na mozku. Ačkoli měla pouze dvacetiprocentní šanci na uzdravení, podařilo se jí vyléčit a dokonce se po několikaleté pauze rozhodla pokračovat v koncertování. Hudební kariéru musela ale definitivně vzdát v roce 2016, kdy už ji zdravotní problémy omezovaly natolik, že se koncerty i nahrávání ve studiu pro ni staly nemožné. Ten rok vyšlo i poslední album kapely nazvané "Good Karma", které díky silné fanouškovské základně debutovalo v České republice na první příčce prodejního žebříčku.

Zpěvačka za sebou měla nejen úspěšnou kariéru coby členka dvojice Roxette, ale hlavně doma ve Švédsku se jí dařilo i sólově. O svém boji s nemocí, ale hlavně o touze žít napsala také knihu nazvanou "Listen To My Heart: Moje láska k životu", která nedávno vyšla i česky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY