- musicserver.cz">

Douglas Dare v únoru vyšle do světa své "Mléčné zuby"

12.12.2019 10:26 - Dan Hájek | foto: Erased Tapes

Od vydání alba "Aforger" uběhly již více než tři roky. Douglas Dare si s následujícím počinem dal drobet načas, vypadá to ale, že jeho příprava jde již do finále - třetí desky, nazvané "Milkteeth", se dočkáme ke konci února. Nahrávku produkoval Mike Lindsay, který je členem skupiny Tunng a také polovičkou projektu LUMP (ten tvoří s Laurou Marling).

Douglas Dare - Milkteeth
© facebook interpreta
Veškerý materiál se natočil v malém studiu v Margate během velmi krátkého času - za pouhých dvanáct dní. Douglas od skládání u klasického klavíru přesedlal k elektronickému instrumentu autoharp. "Milkteeth" má prý být jeho hudebně nejpestřejším dílem, zároveň však i velmi civilním a retrospektivním. Hudebník se v hlavním tématu ohlíží zpět do svého dětství, do věku nevinnosti, popisuje své vztahy nejenom s rodiči a zkoumá jejich vývoj.

Prvním singlem se stala píseň "Silly Games". Dare ji složil během hodiny a naznačuje, kam se hudebně posouvá. "The Joy In Sarah's Eyes" má své kořeny v baladickém módu tvorby Jeffa Buckleyho pohledem soudobého písničkáře. Naopak "Heavenly Bodies" se inspiruje potemnělými odkazy na Leonarda Cohena. Fotografie na přebalu je paralelou na starořecké múzy.

Album "Milkteeth" vyjde v pátek 21. února a přinese tuto jedenáctku tracků: I Am Free, Red Arrows, Heavenly Bodies, The Piano Room, Silly Games, The Joy In Sarah's Eyes, The Stairwell, Wherever You Are, The Window, The Playground, Run. Kromě limitovaného a klasického černého vinylu vyjde deska i na CD, všechny verze lze již nyní objednávat na stránkách labelu Erased Tapes, v jehož rodině je Douglas Dare jedním z nejmladších členů.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY