Alice Springs se vrací do Života

13.03.2003 10:08 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Alice Springs - Život
© facebook interpreta
Kariéra Alice Springs začala přímo hvězdně - hned svým prvním hitem "Jízda" se zabydlela v rozhlasovém éteru a vše se zdálo být na cestě k mnohem větším úspěchům. Snad na počátku vadilo to, že nahrávala desky v angličtině s pouze několika českými bonusy, ale každopádně i přes to, že jako jedna z mála dělala už před lety vskusný český pop, hvězdou se nestala.

Po čtyřech řadových deskách a jedné výběrovce Alice změnila nahrávací firmu (z Universalu přešla k Sony Music / Bonton), přičemž na novinkovou třináctiskladbovou kolekci nazvanou "Život" se můžeme těšit 7. dubna. Nahrávku produkoval její dlouholetý spolupracovník Yarda Helešic ze Support Lesbiens, do rádií se již nyní dostává latinou prodchnutý pilotní singl "Vrať se mi zpátky".

Sama Alice o nahrávání nového alba říká: "Za posledních pár let jsem napsala přes padesát písní, z nichž těchto třináct jsem vybrala na své nové album. Na každé z nich jsem pracovala tak dlouho, dokud jsem nebyla maximálně spokojená. Rok jsem dělala pracovní demáče, se kterými jsem zašla za kytaristou Yardou Helešicem. Ten mi potom domluvil novou nahrávací smlouvu a nakonec album i produkoval. Je to mé první album, které jsem si neprodukovala sama a svěřila ho jiné osobě. Od mých předchozích se proto značně liší. Když jsem poprvé slyšela Yardovy aranže svých písní, nemohla jsem některé ani poznat, ale ze všech jsem byla nadšená. Myslím, že naše spolupráce mi dodala lehkost a svobodu. Deska je ovlivněna různými styly, které mám ráda. Např. prvky latinsko-americké hudby ("Vrať se mi zpátky", "Včerejší ráno"), prvky R&B ("Poslušnej pejsek", "Bez nás"), prvky funku ("Hvězda", "Průšvih", "Někdy") a prvky country hudby ("Kdy tě uvidim", "Nashledanou")."

Soudě dle jejích slov se tedy můžeme počátkem dubna těšit na hodně barevnou nahrávku.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY