Melodramatické video k "Youth" ukazuje Ásgeirovu civilní tvář

31.10.2019 17:43 - Dan Hájek | foto: Ásgeir

Island, letní chata a osamocenost - takto by se dalo lehce shrnout, s čím na své třetí desce přijde Ásgeir. Novinka dostala název "Bury The Moon" a dočkáme se jí zkraje února příštího roku. Předznamenává ji singl "Youth", ve kterém Ásgeir Trausti Einarsson vzpomíná na své dětství.

Jeho diskografie zatím čítá dvě alba - "In The SIlence" (na němž mu s překlady textů do angličtiny pomáhal John Grant) a "Afterglow". Na textech pro chystanou kolekci se opět podílel Ásgeirův otec Einar Georg Einarsson, tentokráte však psali společně, písně tak budou mnohem osobnější. Nahrávka vznikala mimo civilizaci, v malém letním domečku, kam si hudebník dovezl jen minimum nástrojů a studiového vybavení, aby tak mohl jít na dřeň svých hudebních nápadů. Během natáčení jej navštěvovali jen nejbližší přátelé, dá se tedy odhadovat, že výsledek bude velmi komorní a v porovnání s předchozími počiny emocionálně syrovější.

Z této civilnosti vychází i melodramatické video k "Youth". Nabízí kontrasty mezi záběry zobrazujícími nadvládu přírody a obrazovými vzpomínkami na vztah. Výsledek je pestrou, citlivě vystavěnou krajinomalbou.

"Bury The Moon" vyjde 7. února na značce One Little Indian. Zajímavostí je, že ve stejný den vyjde i verze v islandštině, nazvaná "Sátt". Obě desky vyjdou fyzicky shodně na CD a LP a budou se lišit v grafice - v případě "Sátt" bude přebal černobílý, v případě "Bury The Moon" barevný. Další podrobnosti Ásgeir zatím neprozradil.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY