Arakain obdržel za prodej alba "Jekyll & Hyde" zlatou desku a vyráží na turné

17.10.2019 13:21 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Metalová legenda Arakain se prezentovala na jaře novým studiovým albem "Jekyll & Hyde". Mezi fanoušky se novinka uchytila - kapela za ni nyní převzala zlatou desku a s tímto úspěchem v zádech vyráží na podzimní turné. To startuje 18. října v Plzni.

"Těší nás, že se nám v takto krátké době od vydání CD podařilo získat zlatou desku. O to víc, když jsme CD vlastně poprvé vydávali mimo hlavní jarní a podzimní turné, ale startovali jsme s ním vlastně festivalovou sezónu. Děkujeme všem fanouškům za obrovskou přízeň a především za to, že nám dokazují, nakolik si nás váží, právě tím, že si CD zakoupili. Těšíme se na ně na našem podzimním turné, kde společně s nimi chceme oslavit nejen zlatou desku, ale zároveň si tenhle jeden velký mejdan pořádně užít," říká kytarista a zakládající člen kapely Jiří Urban.

Spousta skladeb z nové desky bude vedle arakainovských klasik ke slyšení i na tomto turné. To potrvá do 15. listopadu a zavítá na sedm míst, mezi kterými nechybí Praha, Plzeň, Hradec Králové, Brno, Ostrava, Zlín a samozřejmě tradiční místo Polná u Jihlavy. Hosty budou dívčí kapela The Agony a fanouškům Arakainu již známí Booters.

Skupina také pokřtila známý knižní komiks "Metal: Temné noci", kterému vyšla jeho česká verze. Zařadil se tak například po bok metalové legendy Sepultura, která byla tematickým spojencem jeho zahraničního vydání v Brazílii. Na základě této komiksové spolupráce byl navíc pro Arakain připraven podpisový plakát v komiksovém duchu, jehož autorem je známý kreslíř Jonáš Ledecký. Plakát budou moci fanoušci získat při autogramiádách na nadcházejícím turné a komiksová kniha "Metal: Temné noci" bude na koncertech rovněž v shopu k zakoupení.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY