Mňága a Žďorp klipem "Kdo čím chce být" vzpomíná na bujaré devadesátky

07.10.2019 10:00 - Hana Bukáčková | foto: archiv kapely

Mňága a Žďorp vysílá do světa první video z alba "Třecí plochy". To vychází 7. října, tedy v tentýž den, kdy má snímek premiéru. Režisérem je Tomáš Krejčí, který točil i všechny klipy z předchozího alba "Třínohý pes".

"Písnička 'Kdo čím chce být' je o propařených devadesátkách a tomu odpovídá i klip. Točil se na Třecí párty na statku u našeho saxofonisty Tibíka v Hradci nad Svitavou. Strávili jsme tam naprosto uvolněný a milý čas s našimi fanoušky," popisuje frontman Petr Fiala. Třecí party se uskutečnila 6. září a dorazilo na ni kolem 150 fanoušků valmezské formace, kteří podpořili vydání nového alba na Startovači, kde probíhala crowdfundingová kampaň, a jako odměnu si vybrali právě účast na tomhle večírku.

"Děláme to všechno co nejmíň na sílu, takže jsem ani kapele neřekl, kterou písničku budeme točit. Oznámil jsem to klukům až těsně předtím. Pořádně jsme si hudbu natavili do odposlechů a do péáčka, až se stodola třásla. Režisér Tomáš Krejčí měl připravených několik záchytných bodů a zbytek musel 'vzniknout' zapojením návštěvníků, respektive jejich tancem, což se podařilo parádně. Přestože písničku slyšeli poprvé, tak když jsme to jeli potřetí, refrén už zpívali všichni. Snad je to dobré znamení," Petr Fiala.

Píseň je super, jen se nemůžu oprostit od vokálu Jitky Andráškové. I když jsem zpěvačku slyšela v x písních Mňágy, v této mně trhá uši. Jinak je skladba klasická mňágovina - v tomto případě veselá i nostalgická, jak to máme rádi. S textem se ztotožní všichni, snad každému se totiž někdy stalo, že to na mejdanu přepískl s alkoholem. Zapojení fanoušků je skvělý nápad. Tancem, úsměvy a vůbec svou přítomností dodávají snímku pohodu. A výborně pak působí nápad, kdy v úvodu drží v rukou cedule s úryvky textů dnes již zlidovělých hitů. Z klipu číší to, že na Třecí párty panovala uvolněná atmosféra, dobrá nálada, a taky to, že skupina je při síle!



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY