Keane přijedou do Prahy s novým albem

01.10.2019 09:38 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Krátce poté, co Keane vydali novou řadovku "Cause And Effect", ohlašují na začátek roku 2020 evropské turné. Celá šňůra odstartuje 20. ledna v Bruselu a v průběhu ledna a února bude čítat celkem šestnáct koncertních zastávek. Hned 2. února muzikanti zavítají i do pražského Fora Karlín. Vstupenky v ceně 1 290 Kč lze zakoupit v sítích TPortal a TMaster od 4. října.

"Cause And Effect" je nástupcem desky "Strangeland" z roku 2012, která obsahovala úspěšné singly "Disconnected" a "Silenced By The Night". Jeho zrod byl překvapením i pro samotnou skupinu. Během pauzy zpěvák Tom Chaplin vydal dvě úspěšné sólovky, ale chyběl mu jeho starý sparingový partner Tim Rice-Oxley. "Sám jsem se divil, jak moc jsem se nechal tímto tajemným a důležitým vztahem unášet," uvedl Tom.

Tim si mezitím procházel svými vlastními životními boji a zápasy a během toho napsal album plné úžasných osobních písní naplněných nejen humorem, ale i bolestí. Když je ostatní členové formace slyšeli, byli do nich okamžitě vtaženi - jak zvukově, tak textově. Od tohoto okamžiku kapela našla opět sama sebe. Jak dodává Tim Rice-Oxley: "Máme v sobě hodně skvělé hudby."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY