Bára Poláková v klipu k písni "Kdyby" létá a hraje si s metaforami

29.09.2019 16:23 - Hana Bukáčková | foto: archiv

Barbora Poláková je inovativní živel, který neustále přichází s neotřelými nápady. Ne jinak je tomu u dalšího, již šestého klipu z loňské desky "Ze.Mě". Po vizuálech natočených poloanimací ("Krosna"), pozpátku ("Po válce"), na jeden záběr odvysílaný na sociálních sítích ("2-8-5"), přišlo v písni "Kdyby", která je plná bláznivých metafor, na řadu létání.

"Takovou mou životní myšlenkovou repeticí je přemýšlení nad tím, co by bylo, kdybych něco udělala jinak, než jsem udělala. Co by to změnilo a k jakým změnám by až sahalo to, že třeba vyrazíme ráno o deset minut dřív nebo později, než jsme vyrazili. To je přenesené do téhle písně i klipu," vysvětluje svůj koncept pětinásobná držitelka Ceny Anděl.

Myšlenka zpracovat video touto formou vznikla už před rokem, kdy se o něm začala bavit s režisérem Jakubem Machalou. Podle Polákové to bylo nejnáročnější natáčení, které kdy zažila. Po zhlédnutí ve vás zůstane příjemný audiovizuální zážitek, snímek obsahuje hromadu nápadů, kostýmů a stylizací, ... takže kdyby toho v tomto případě bylo míň, bylo by to víc. Je to originální, ale je tam až moc nápadů, moc technik a technologií najednou. Škoda, je to moje milovaná píseň a myslím, že její jemnost si zasloužila šetrnější zacházení.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY