Nick Cave & The Bad Seeds příští týden vypustí do světa nové dvojalbum

23.09.2019 14:33 - Jiří V. Matýsek | foto: Nick Cave

Nick Cave již nějakou dobu odpovídá na dotazy fanoušků v podobě nepravidelného newsletteru "The Red Hand Files". V tom, který vyšel v pondělí ráno (pořadové číslo 62), zazněla otázka: "Kdy můžeme očekávat nové album?" Cave tazateli odpověděl poněkud nečekaně: "Drahý Johne, nové album můžeš očekávat příští týden. Bude se jmenovat 'Ghosteen'."

Nick Cave & The Bad Seeds - Ghosteen
© facebook interpreta
Rozespal se i o konceptu kolekce samotné: půjde o dvojdesku, přičemž první část (děti) nabídne osm písní, ta druhá (jejich rodiče) pak dvě dlouhé skladby propojené mluveným slovem. A rovnou (v následujícím čísle newsletteru, které přišlo odběratelům do e-mailových schránek jen pár minut po tom prvním) přidal i přebal alba. Ten je ve výrazném kontrastu s minimalismem studiovky "The Skeleton Tree" a hýří barvami a nejrůznějšími pohádkovými motivy včetně jednorožce.

Předpokládá se, že "Ghosteen" vyjde v pátek 4. října, datum však Nick Cave & The Bad Seeds zatím nepotvrdili. Dva disky nabídnou tyto skladby: CD 1 - The Spinning Song, Bright Horses, Waiting For You, Night Raid, Sun Forest, Galleon Ship, Ghosteen, Speaks, Leviathan; CD 2 - Ghosteen, Fireflies a Hollywood.

Aktualizováno 24. 9.: Kapela potvrdila vydání nového počinu konečně i oficiální cestou. Na digitálních platformách (Apple Music, Spotify a podobně) se album skutečně objeví v pátek 4. října. O den dříve bude celé k poslechu na YouTube, zároveň se uskuteční několik poslechových session napříč celým světem. Fyzické nosiče, CD a vinyl budou následovat s docela výrazným odstupem - až v pátek 8. listopadu.

Deska vznikala ve studiích v Los Angeles, Brightonu a Berlíně a podílela se na kompletní aktuální sestava The Bad Seeds, tedy Nick Cave, Warren Ellis, Thomas Wydler, Martyn Casey, Jim Sclavunos a George Vjestica.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY