Další část archivní série Boba Dylana odhalí jeho ztracené nahrávky s Johnnym Cashem

23.09.2019 08:13 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Archivy Boba Dylana jsou zatím bezedné - kupříkladu jeho "The Bootleg Series" se letos v listopadu dočká svého již patnáctého pokračování. Pod názvem "Travelin' Thru" vyjde sedmačtyřicet songů z doby mezi léty 1967 a 69, tedy času Dylanova návratu k nahrávání po jeho nehodě na motorce. Vše vyjde na třech CD nebo třech vinylech.

O polovinu stopáže se podělí drobky z nahrávacích frekvencí pro Dylanovy desky "John Wesley Harding", "Nashville Skyline" a "Self Portrait". Ústřední - a přiznejme si i tou pravděpodobně nejzajímavější - částí kolekce je první kompletní vydání toho, co vzniklo během dvoudenní session ve studiu v Nashvillu, kde se k Dylanovi připojila druhá legenda, Johnny Cash. Část záznamu je již známá z různých pirátských edicí, něco vyšlo oficiálně - společně napsaný song "Wanted Man" se objevil na živáku Cashova koncertu ve věznici v San Quentin, existuje i společný televizní duet z pořadu Johnny Cash's Show. Ostatně, tři písně, které v televizi zazněly, se na novém vydání objeví rovněž. Celkem se bude jednat o pětadvacet skladeb, většina z nich pochází z repertoáru Muže v černém.

Celou kolekci pak uzavírá úryvek rozhovoru a čtveřice písní, které Dylan nahrál společně s Earlem Scruggsem pro dokumentární film o této bluegrassové legendě.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY