Kapele Puddle Of Mudd se návrat s deskou "Welcome To Galvania" vydařil

23.09.2019 17:30 - Ondřej Hricko | foto: UMG Recordings

Vrcholy a pády grungeových Puddle Of Mudd stojí zejména na bedrech jejich lídra Wese Scantlina, který roky bojuje se závislostí na alkoholu. Zdá se však, že tentokrát se mu nad démony podařilo zvítězit. Výsledkem je počin "Welcome To Galvania", první album skupiny po deseti letech.
7/10

Puddle Of Mudd - Welcome To Galvania

Skladby: You Don’t Know, Uh Oh, Go to Hell, Diseased Almost, My Kind of Crazy, Time of Our Lives, Sunshine, Just Tell Me, Kiss It All Goodbye, Slide Away, Uh Oh (Come Clean Version)
Vydáno: 13.9.2019
Celkový čas: 41:00
Vydavatel: Pavement Entertainment

Současná sestava Puddle Of Mudd čítá pouze jediného původního člena formace vzniklé v roce 1991, a to zpěváka Wese Scantlina. Ten jediný pamatuje největší úspěchy bandy, jež stála u zrodu grunge a zasloužila se o jeho reinkarnaci na počátku jednadvacátého století. Jen těžko mohl rockového fanouška minout kultovní song "She Hates Me", který je dodnes největším hitem kansaské party.

Novinka "Welcome To Galvania" je jejím pátým albem a je cítit, že Puddle Of Mudd si s ním dali záležet. Návrat k původnímu grungeovému zvuku jim svědčí. Navíc Scatlin kolekci pojal jako svou výpověď těžkých časů. Ostatně hned úvodní "You Don’t Know" se textově vrací do období, kdy byl na absolutním dně. Povedeným momentem je devadesátkově nostalgická, ryze grungevá "Uh Oh". Kromě ostřejších pecek tracklist nabízí i solidní balady "My Kind Of Crazy" a "Time Of Our Lives", které rozhodně nepůsobí jako zbytečné výplně. Naopak druhá zmíněná je jedním z vrcholů celé desky. Za zmínku pak stojí píseň "Kiss It All Goodbye", která přes své pokukování po Nirvaně potěší oldschoolovou atmosférou. Problémoví kluci z Puddle Of Mudd tak potěšili solidní studiovkou a jejich návrat můžeme v klidu označit za zdařilý.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY