Arcade Fire oslavují patnáct let od debutu "Funeral" remasterovanou verzí klipu k "Rebellion (Lies)"

16.09.2019 08:49 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Již patnáct let uplynulo od vydání přelomového debutu "Funeral" kanadských indie-rockerů Arcade Fire. Na počest tohoto jubilea se formace rozhodla oprášit svůj hit "Rebellion (Lies)" a především jeho videoklip. Ten byl na internetu k dispozici v mírně rozmazané verzi již několik let. Parta vedená Winem Butlerem se rozhodla snímek remasterovat a vypustit ho ještě jednou v nejvyšší kvalitě.

"Video k 'Rebellion' je vůbec první, které jsme udělali jako kapela. Bylo točené v měsících předcházejících vydání debutové desky 'Funeral'. Náš kamarád Josh Deu u něj pracoval na vizuálních efektech. Následně však nějak došlo k záměně a vypustili jsme špatnou verzi, přičemž oficiální videoklip existoval pouze v horší kvalitě. Jsme strašně šťastní, že byl pro tuto příležitost schopný přepracovat všechny efekty a kresby," vysvětlili muzikanti

Právě zmíněné efekty jsou největší změnou ve snímku k této legendární hymně, která skupinu v roce 2004 proslavila. Díky těmto speciálním sílám zachytí předměstím procházející hudebníky i kolem si hrající děti a společně pak vytvoří obrovský průvod zakončený v tamním lese na starém pohřebišti. Kromě videoklipu Arcade Fire zveřejní i speciální záběry, deníky a fotky z příprav celého alba. Následovat by měly i koncertní záznamy z turné k "Funeral".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY