Green Day ohlásili album "Father Of All Motherfuckers". Titulní singl je slibným lákadlem

11.09.2019 17:12 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Nový singl, nové album, velké turné. To jsou nejnovější zprávy z tábora Green Day. Populární Američané ohlásili comeback a na scénu se vracejí se syrovým singlem "Father Of All Motherfuckers", první skladbou od roku 2016. Ta je zároveň titulní písní z připravovaného alba, které by mělo vyjít 7. února 2020. Trojice následně vyjede na velké turné "The Hella Mega Tour", na kterém ji doplní další žánroví veteráni Weezer a také Fall Out Boy. Všechny tři formace toto oznámení stvrdily novými songy.

První studiovka od nepříliš povedené "Revolution Radio" bude již třináctou v pořadí. Aktuální singlový kousek zvukově od poslední tvorby výrazně odbočuje. Skupina se po letech bloudění rozhodla vzdálit přežitému pop-punku a vydala se poblíž přímočarému rocku. Nečekaným a velmi nezvyklým znakem je vokál Billieho Joea Armstronga, jenž je mnohdy díky různým filtrům k nepoznání. Velkolepé zakončení léta pozitivní dvouapůlminutovou peckou je však slibným lákadlem na chystanou kolekci.

Kromě té vydá kapela také grafickou novelu "The Last Of American Girls" odkazující ke stejnojmenné skladbě z alba "21st Century Breakdown" z roku 2009. Na její tvorbě se podíleli i samotní muzikanti, o ilustrace se postaral Frank Caruso. V knihkupectvích by se mělo dílo objevit 29. října tohoto roku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY