Foo Fighters plánují na 25. narozeniny velké oslavy a další album

04.09.2019 19:59 - Ondřej Kocáb | foto: Marie Trávníčková

Foo Fighters za sebou mají úspěšné léto plné koncertování na největších světových festivalech, dokončili poslední část turné k desce "Concrete And Gold" a na obzoru již jsou přípravy desáté studiovky. O budoucích plánech promluvil Dave Grohl v nedávném rozhovoru pro RadioX. Během něj naznačil i to, jak bude vypadat příští rok, kdy skupina oslaví 25 let na scéně.

"Máme hromadu plánů. Čeká nás posledních pár vystoupení, než se vrátíme domů a začneme pracovat na všech věcech pro příští rok. Je to velmi vzrušující. Máme hned několik nápadů, u kterých si prostě neumíte představit, že bychom je mohli uskutečnit. Ale nemůžu vám říct, o co přesně jde. Tím bych to celé pokazil," prohlásil. Rockeři také pomocí sociálních sítí začali sbírat vzpomínky fanoušků z celého světa na zážitky spjaté s písněmi nebo koncerty. Ty je možné zaslat přímo přes oficiální stránky. A zprávy poctivě chodí. "Je tam mnoho dojemných, krásných příběhů a taky plno pořádně vtipných věcí," poznamenal frontman.

Krom pětadvacátého výročí je v očekávání také další album. Od toho posledního uběhly dva roky, a tak se pomalu začíná chystat v pořadí desátá kolekce. "Není to tak dávno, co jsem projížděl svůj telefon a poslouchal nápady z posledních tří let. Bylo tam asi padesát kousků. Takže to bude dlouhý proces, než to všechno zredukujeme, než začneme psát a aranžovat a pracovat s producentem. Bude to na dlouho, ale už jsme začali," prozradil Grohl.

Šestice ze Seattlu se nedávno pochlubila také živým EP. Záznam šesti skladeb z londýnského klubu Roundhouse z listopadu 2011 je dostupný na všech streamovacích službách. K poslechu jsou skladby "The Pretender", "White Limo", "Arlandria", "Walk", "These Days" a "Everlong".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY