Highly Suspect vyplní podzim deskou "MCID"

24.08.2019 09:46 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Highly Suspect ohlásili třetí album. Ponese název jejich dlouho propagovaného hesla "MCID" (my crew is dope . . . our fans are our family) a vyjde 1. listopadu opět u labelu 300 Entertainment. Deska se stane nástupcem tři roky staré kolekce "The Boy Who Died Wolf", která si vysloužila nominaci na Grammy a uspěla také u nás na musicserveru jako album týdne.

Jak už naznačily některé prvky na dvojce, album se rozhodně neponese pouze na rockové vlně, jako tomu bylo na debutu "Mister Asylum". Nová tvorba překračuje hranice hip-hopu či popu a okoření ji hosté jako Nothing But Thieves, Gojira, Young Thug nebo Tee Grizzley. O připravované kolekci se rozpovídal sám frontman a kytarista Johnny Stevens. Prohlásil, že by pravděpodobně žádná třetí deska nevznikla, pokud by měla být opět pouze rocková.

"Dělám hip-hop mnohem delší dobu než rockovou hudbu, nicméně o tom nikdo neví, jelikož úspěch má moje rocková kapela. Je zajímavé, že momentálně slýchám tak málo věcí, které by mě nebavily. Vlastně jedinou věcí, kterou teď nemám rád, je rock. Je to šílené, že?" Hlavní změna prý nastala po posledním turné, kdy si zlomil nohu. Kvůli tomu strávil několik měsíců doma především psaním a za tu dobu se hudba opět posunula dále.

Pilotním singlem nové desky je skladba "16". Hned ona ukazuje výrazný žánrový odklon, jemuž dopomáhá naprostá absence kytar. Píseň vypráví bolestivý příběh o frontmanově první lásce, kterou potkal právě v šestnácti letech. Po sedmiletém vztahu mu přítelkyně sdělila, že je těhotná, nicméně z radosti se stala devastace v okamžiku, kdy dítě přišlo na svět. Bylo totiž jiné rasy, Johnny tak nebyl otcem...

Další ukázkou je skladba "Upperdrugs" pod jejíž pokličkou již nacházíme známé prvky, které partičku z Massachusetts proslavily. Boj s drogami je navíc jedním z hlavních témat alba. Hudebníci na ně pak zařadí i kus s názvem "Canals", zachycující frustraci nad vládnutím prezidenta Trumpa.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY