Koncert Billie Eilish se blíží. Podívejte se na povedené covery jejích songů od kytarovek Idles a Blossoms

09.08.2019 12:24 - Simona Knotková | foto: facebook interpreta

Od prvního českého koncertu Billie Eilish nás dělí necelé dva týdny. Čekání si můžete zkrátit audiovizuálním zážitkem v podobě předělávek dvou songů ze zpěvaččina debutu "When We All Fall Asleep, Where Do We Go?".

O první se před dvěma týdny postarali britští punkeři Idles. A je to opravdu plnokrevná coververze - utahanou protidrogovou "Xanny" rockeři napěchovali kytarami a frustrací. Zpěvák se s pozměněným textem napasoval do role závislého kamaráda, kterému byla píseň původně věnována. "I just need a xanny to feel better," přiznává se bez ostychu, a představuje nám tak druhou stranu příběhu. Což neznamená, že by ze skladby udělal chvalozpěv na drogy. Z ladění písně naopak vystupuje depka, která chytrému posluchači naznačuje, že cpát do sebe kouzelné pilulky asi nebude nejlepší nápad.

Druhý cover mají na svědomí jemnější kolegové z ostrovů, indiepopoví Blossoms. Ti se vrhli na singl "Bury A Friend". A také v jejich případě se jedná o povedenou alternativní verzi. Minimalistickou fantazii o smrti opatřili psychedelickým hardrockovým kabátkem, který jako by vypadl ze skříně Tame Impala nebo Led Zeppelin. Co na obě rockové předělávky říkáte vy?



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY