Cult of Luna vítají novou studiovku krátkometrážním filmem "The Silent Man"

06.08.2019 10:05 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Na novou desku švédských náladotvorných post-sludge doom metalistů Cult Of Luna se čekalo docela dlouhých pět let - nebudeme-li tedy počítat trochu stranou stojící nahrávku "Mariner", která vznikla ve spolupráci se zpěvačkou Julie Christmas. Na jaře tohoto roku se kapela ale konečně zavřela do studia. Nové album "A Dawn to Fear" vyjde na značce Metal Blade Records 20. září.

Skladba "The Silent Man" si svou premiéru odbyla už před nějakou dobou, nyní k ní skupina ale přidává i videoklip. Ten svou délkou překračuje parametry klasicky střiženého hudebního videa a stává se spíše krátkometrážním filmem. Snímek dýchá působivou atmosférou opuštěného domu, který je ale plný vzpomínek. V hlavní roli je mlčenlivý muž, který musí projít svým tichým bojem s vnitřními démony, aby došel k - jak už to tak bývá - bezvýchodnému poznání. Klip napsal a režíroval zpěvák a kytarista formace Johannes Persson, hlavní roli si v něm zahrál Jimmy Lindström.

Samotné album bude na ploše sedmdesáti minut obsahovat osm skladeb, dají se tak očekávat podobně epické kusy jako "The Silent Man". Cult Of Luna patří k velkým jménům letošního festivalu Brutal Assault, k zastižení budou jako jeden z vrcholů středečního programu, tedy 7. srpna, a to deset minut po půlnoci na Sea Shepard stage. Na plnohodnotném koncertě si pak Švédy budeme moci vychutnat 7. prosince v Paláci Akropolis, kde vystoupí v doprovodu Brutus a A.A. Wiliams.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY