Jak se mění rocková skupina The Neighbourhood? V Praze pětice muzikantů představí svou nejpestřejší desku

08.07.2019 20:14 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Americká pop-rocková skupina The Neighbourhood se vrací do Prahy po loňském beznadějně vyprodaném koncertě. Za osm let existence nepřestali The Neighbourhood udávat trendy a na jejich první americké turné s nimi jako support jeli dnes stejně zásadní umělci jako The 1975 nebo Travis Scott. Koncert proběhne 18. února 2020 v novém pražském prostoru o2 universum. Vstupenky (990 Kč) budou v prodeji od 12. července v síti Ticketmaster.

Hudební dráhu odstartovali NBHD v roce 2011 a do povědomí se dostali debutovou deskou "I Love You." a dvakrát platinovým singlem "Sweater Weather". Díky schopnosti se neustále vyvíjet a ohýbat žánry je namístě se ptát jakou kapelou The Neighbourhood vlastně jsou. Jisté je, že jejich tvorba není černobílá jako většina jejich videí: "Neustále přemýšlíme nad tím, jakou kapelou vlastně chceme být. Kdybychom se uzavřeli do jednoho žánru, přestala by nás muzika těšit," nechal se slyšet zpěvák Jesse Rutherford.

V Praze skupina představí třetí desku "Hard To Imagine The Neighbourhood Ever Changing" z minulého roku. Ta je složena z několika předešlých kratších nahrávek, jejichž dílčí názvy dávají dohromady pojmenování uceleného alba s více než dvaceti písněmi. "Kapely obvykle vydají desku a mají hotovo. Tím, jak se dnes konzumuje hudba na streamovacích službách, je těžké udržet pozornost fanoušků. Proto jsme se rozhodli naše projekty vydávat postupně po větších částech," komentoval krok kytarista Zach Abels.

Popověji laděnou nahrávku otevírá track se zběsilým rapperem Denzelem Currym a na prvním singlu "Livin' In A Dream" hostuje kultovní zesnulý rapper Nipsey Hussle. Surfařská kapela z východního pobřeží mění styl a blíží se současným trendům a alternativnímu R&B: "Neustále se někam posouváme a reagujeme na změny, všechno se teď kvůli streamovacím službám mění hrozně rychle. Může se vám naše změna líbit nebo ne, alespoň se to snažíme brát vážně," shodují se všichni členové.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY